Lesen otroški pomagalček

79,90 

Izdelan iz močnega hrastovega lesa, s stopničko in ograjico za varnost. Ročno izdelan ter skrbno naoljen,
površine kjer otrok stoji, pa so še dodatno zaščitene z pur lakom. Malčki jih obožujejo, saj so nam na ta način lahko
bližje, ko nas opazujejo pri vsakdanjih opravilih. Otroški pomagalček je zabaven in poučen pripomoček
pri spoznavanju velikega sveta. S svojo kvalitetno strukturo, pa je tudi izredno masiven in trden. Eden
izmed naših najbolj priljubljenih izdelkov.

Otroški pomagalček je izdelan iz hrastovega lesa. Stopnička in deska na kateri stoji otrok sta lakirani, ogrodje je oljeno.

Višina prve stopnice je cca 20 cm,

stojišče je visoko 40 cm.

 

Dodaj med priljubljeno
Dodaj med priljubljeno

Lesen otroški pomagalček je edinstven pripomoček, oblikovan za spodbujanje neodvisnosti, samostojnosti in na ta način otroka vključi med vsakdanja opravila. Lesen otroški pomagalček je narejen v obliki stolpa. Na straneh je obdan z ograjo za katero se otrok drži in preprečuje, da bi padel nazaj. Stopnička na katero prvo stopi otrok je na višini 20cm, druga pa na višini 40cm. Višine stopničk so prilagojene, da se lahko otroci povzpnejo na njega tudi brez pomoči odraslih. Vsi robovi pomagalčka so zaobljeni, kar omogoča varnost otroka med uporabo. Sam lesen pomagalček pomaga pri nadzoru otrok, da so na primer pri kuhanju na varni razdalji in se ne morejo poškodovati na štedilniku itd. Še vedno pa so toliko zraven, da imajo občutek sodelovanja.

Izdelan je iz slovenskega hrastovega lesa. Sama konstrukcija je dovolj močna, da ga lahko uporabijo tudi težji otroci. Za boljše vzdrževanje so stopnice in stojišče lakirani, saj jih lažje brišemo. Ostala konstrukcija je oljena s parafinskim oljem.

Leseni pomagalčki so zasnovani po Montessori načinu vzgoje, katera temelji na načelih, da je otrok sposoben učenja in razvoja že od rojstva ter da se uči skozi lastno raziskovanje in izkušnje. Pomembno je da otrok razvija svojo samostojnost, samozavest in samodisciplino. Ponuja se jim okolje, kjer imajo možnost svobodne izbire. Pomembno vlogo pa tudi igra vzpostavljanje dobrih odnosov med otroki in odraslimi ter otroki med seboj. Leseni pomagalčki omogočajo prav to povezavo med otrokom in odraslim, kljub temu pa otrok samostojno izbere dejavnosti, ki jih želi početi.

Tak način vzgoje je namenjen spodbujanju otrokove radovednosti in zanimanja za učenje. Otrok je aktiven in ustvarjalen v svojem učenju in za to mu je treba zagotoviti okolje, ki mu to omogoča.

 

Vrsta lesa

Hrast

Scroll to top